Du är här: keryx/resurser. Hoppa till huvudinnehållet (h) Sidans menysektion:
Keryx logotype

Keryx resurser

Ämnen

Böcker om DOM

Tyvärr har jag inte hunnit uppdatera denna sida med böcker jag läst på senare år. Många av böckerna nedan är fortfarande bra, men leta efter en senare utgåva.

ppk on JavaScript
ISBN:0321423305
Utgåva:2006-09-20
Beskrivning:Av alla nya böcker om javaskript är detta den mest pedagogiska och tydliga. Föredömligt välförsedd med illustrationer och ett lugnt tempo gör att den lämpar sig för alla. Erfarna kodare har något att hämta, liksom den som är ganska ny. Helt nya kanske borde testa en annan bok, dock. Denna bok har också en hel del humor i sig. Det saknas ofta i tekniska böcker och jag ser det som ett plus. Detta är ingen referensbok, men en mycket god lärobok.
Sidantal:528
Hemsida: http://www.quirksmode.org/book/
Mer info: ppk on JavaScript på Amazon
JavaScript: The Definitive Guide, Fifth Edition
ISBN:0-596-10199-6
Utgåva:2006-09
Beskrivning:Få böcker har fått samma kultstatus inom programmeringskretsar som denna bok. Den femte utgåvan är samtidigt både en absolut nödvändighet att ha läst och en liten besvikelse. Ett par kodexempel fungerar inte vilket man kan läsa om på författarens egen blogg och några beskrivningar är lite grötiga. Men utan tvekan är detta ändå en definitiv bok. Till 99,5 % helt korrekt och väl genomforskad och utförlig som ingen annan. I sin nya utgåva påvisar den ständigt best practices och den dokumenterar också nymodigheter som canvas. Uppdelningen mellan core och client side kodning gör att man också kan använda den första halvan som referens till Actionscript.
Sidantal:1024
Hemsida: http://www.oreilly.com/catalog/jscript5/
Mer info: JavaScript: The Definitive Guide, Fifth Edition på Amazon
The JavaScript Anthology : 101 Essential Tips, Tricks & Hacks
ISBN:0-9752402-6-9
Utgåva:2006-03-02
Beskrivning:Bättre än så här blir inte böcker om Javaskript, åtminstone inte tills PPK släpper sin bok till sommaren (2006). Boken vägleder dig till bästa tänkbara skript för att lösa en mängd praktiska uppgifter. Du lär dig göra webbplatser vars DOM-skript aldrig utestänger någon, men som ändå påtagligt ökar sidornas användbarhet och stilfullhet. Boken vänder sig till den som kommit förbi nybörjarstadiet och framåt. Också erfarna utvecklare har mycket att lära i denna bok.
Sidantal:592
Hemsida: http://www.sitepoint.com/books/jsant1/
Mer info: The JavaScript Anthology : 101 Essential Tips, Tricks & Hacks på Amazon
DOM Scripting (Web Design with JavaScript and the Document Object Model)
ISBN:1-59059-533-5
Utgåva:2005-09-20
Beskrivning:Detta är den bästa boken för nybörjaren då den är så tillgänglig och välskriven. Detta är en bok som bör läsas av de mest erfarna experterna för dess filosofis skull. Denna boks stora förtjänst är att den tydligare än någon annan visar hur man skall använda DOM och javaskript för att förbättra tillgänglighet, användbarhet och upplevelse. Den är redan en äkta klassiker och lovorden den fått är välförtjänta!
Sidantal:341
Hemsida: http://domscripting.com/book/
Mer info: DOM Scripting (Web Design with JavaScript and the Document Object Model) på Amazon
DHTML Utopia:Modern Web Design Using JavaScript & DOM
ISBN:0-9579218-9-6
Utgåva:2005-06-01
Beskrivning:Denna bok är en vattendelare. I denna bok presenteras för första gången i tryck principerna om "graceful degradation", "unobtrusive scripting" och "progressive enhancement". Alla böcker i ämnet javaskript som skrevs före denna är idag inaktuella med ett enda undantag (JavaScript: The Definitive Guide, Fourth Edition). Men trots att denna bok är epokskapande så har det redan hänt så mycket sedan den kom ut (på mindre än ett år när detta skrivs) att somligt i boken redan är en aning föråldrat. The JavaScript Anthology på samma förlag är alltså än bättre.
Sidantal:318
Hemsida: http://www.sitepoint.com/books/dhtml1/
Mer info: DHTML Utopia:Modern Web Design Using JavaScript & DOM på Amazon
Uppdaterad: 2006-11-01 10:15    © Keryx